Hoe werkt hondenuitlaatservice Met Moon Mee?

Wanneer je na het intakegesprek besluit om gebruik te maken van hondenuitlaatservice Met Moon Mee, gaan we afspreken wanneer je hond met de roedel mee gaat. De grootte van de roedel is maximaal  7 tot 9 honden, afhankelijk van de samenstelling van de groep (combinatie grote- en kleine honden). Op die manier houd ik goed overzicht en is er minder aanleiding voor stress of spanning binnen de roedel. Ik heb ook goed zicht op de behoeften van iedere hond en ik kan kwaliteit garanderen. Er is in de ochtend een groep, en in de vroege middag van maandag tot en met donderdag. Op vrijdag is er alleen een ochtend groep.
De ochtendgroep is van ongeveer 10.15 tot 11.15 uur in de speelweide. De middaggroep is van ongeveer 13.00 tot 14.00 uur in de speelweide.

hondenuitlaten-spelen-roedel

Als alle honden opgehaald zijn, gaan we naar de speelweide die gelegen is tussen Oostrum en Geysteren, tegen de bosrand. In de weide gaan de honden lekker rennen, ravotten met elkaar en rond snuffelen. Ik zorg dat er voldoende vers drinkwater beschikbaar is en beschutting tegen regen en schaduw bij een zonnige dag. Afhankelijk van de samenstelling van de groep en hoe actief de honden reeds in de speelweide zijn gaan we nog een ronde aangelijnd wandelen in het bos. Ik zal hierbij altijd rekening  houden met de behoeften van de honden. De uitlaattijd is in totaal minimaal 60 minuten. Na de speeltijd en wandeling wordt je trouwe viervoeter moe en voldaan teruggebracht naar huis waar ik water en eventueel nog wat lekkers kan geven, afhankelijk van de afspraken welke we gemaakt hebben tijdens de intake.

Wanneer het regenachtig weer is en de honden vies zijn, zal ik de vacht enigszins wat droog en schoon wrijven. Verwacht niet dat je hond helemaal schoon thuis gebracht wordt.