Puppy service

Je gaat binnenkort een pup in huis nemen of je hebt sinds kort een pup in huis. Vol enthousiasme heb je de komst van deze schattige, nieuwe huisgenoot voorbereid: bench, puppy brokjes en leuke speeltjes. Je bent er helemaal klaar voor! Waarschijnlijk heb je ook voor de eerste weken extra tijd ingepland om thuis te zijn en de pup te laten wennen aan zijn nieuwe omgeving, maar wellicht moet je daarna weer aan het werk.

Je pup zal, zeker in het begin, nog niet zo lang alleen kunnen zijn. Hij of zij vindt het ook nog een beetje eng om alleen te zijn en dan hebben we het nog niet over het zindelijk krijgen van je pup. Dit heeft veel geduld en tijd nodig. Een hele ochtend of middag alleen, kun je de eerste weken, maanden niet van je pup verlangen.

Om de eerste periode thuis met je pup te overbruggen is er de puppy service. Ik kom gedurende een half uur bij je thuis om je hondje uit te laten en even met hem te spelen. Er is dan ook tijd om apporteer- en snuffelspelletjes met hem te doen. Ook kunnen, in overleg, eenvoudige oefeningen gedaan worden om de pup te trainen, zoals lopen aan de lijn en eenvoudige commando’s leren zoals je die zelf ook gebruikt. Misschien dat je pup ook nog wat brokjes krijgt. Alle wensen kun je tijdens het intakegesprek kenbaar maken. Na dit half uur is je pup moe van alle inspanningen en gaat weer heerlijk in zijn bench of mand slapen.

Voorbereiden op de roedel

Vanaf 3 maanden zou je pup mee mogen naar de speelweide. Wanneer je dit overweegt, kan ik de pup spelenderwijs laten wennen aan de uitlaatservice bus. Dit zal de eerste keer meegaan met de roedel minder spannend maken.
Met de leeftijd van 3 maanden is een heel uur spelen in de weide erg intensief. Daarom heb ik een bench in de speelweide waarin je pup tussendoor kan rusten. Ook al zal hij/zij de rust niet altijd willen nemen, toch is het belangrijk dat er rust tussendoor wordt ingebouwd.