Kennis maken

 Wanneer je contact op neemt met Hondenuitlaatservice Met Moon Mee om gebruik te maken van één van de diensten zal ik eerst een persoonlijk intakegesprek bij je thuis inplannen. Je kunt dan zien aan wie je je hond toevertrouwt en ik zie hoe je hond zich in zijn eigen omgeving gedraagt.

Samen nemen we door wat je wensen zijn (van welke dienst wil je gebruik maken) en de mogelijkheden en frequenties. Verder vertel ik hoe mijn werkwijze is. Daarna ga ik je een aantal vragen stellen over je hond, de omgang met andere honden, gewoontes, eventuele bijzonderheden e.d.. Natuurlijk kun je ook al je vragen aan mij stellen.

Samen wennen

Om een indruk te krijgen hoe je hond reageert wanneer ik alleen binnenkom vraag ik je na het gesprek om samen met mij je woning te verlaten. Ik zal dan alleen weer naar binnen gaan om te zien hoe je hond reageert op mij wanneer jij niet aanwezig bent.  In onderling overleg kan ik aansluitend even met je hond wandelen. Dit is afhankelijk hoe de reactie en behoefte aan gewenning van je hond is. Ook kan je hond even kort aan mij wennen. Ook geeft het mij een beeld hoe je hond zich in mijn aanwezigheid gedraagt.
Na het intakegesprek kunnen we samen naar de uitlaatservice bus gaan. Jij kunt zien waar je hond in vervoerd wordt en je hond kan alvast even snuffelen aan de bus waar vele hondenreukjes zullen zijn. Wanneer er aanleiding is om meer tijd te nemen om je hond aan het nieuwe uitlaten te laten wennen, plannen we een extra wandeling in. Dit gaat altijd in goed overleg.

Wat er verder geregeld moet worden

Als je besluit gebruik te willen maken van de uitlaatservice, zal ik met je een aantal praktische zaken doornemen. Het is tenslotte belangrijk om zoveel mogelijk transparantie te geven over belangrijke onderwerpen zoals

  • Algemene voorwaarden;
  • Sleuteloverdracht;
  • Strippenkaarten-systeem.

Hierna zullen we een datum plannen wanneer de hond voor de eerste keer meegaat met de uitlaatservice. Dit noem ik ook wel de roedeltest. Zo krijgt uw hond de kans om te kijken of de ervaring van de uitlaatservice hem of haar ook echt goed doet en hoe je hond op de roedel reageert en de roedel op je hond.

Als ik merk dat je hond zich niet prettig binnen de roedel voelt en ook na de gewenningsperiode er geen verandering is, zal ik dit altijd bespreken. Samen kunnen we alternatieven bespreken.

Wennen binnen de roedel

Tijdens de eerste keer mee, kijk ik of je hond past in de roedel en of hij/zij zich prettig voelt. Daarnaast observeer ik hoe de andere honden reageren op de nieuwkomer. En natuurlijk kijk ik uitgebreid naar het gedrag van je hond en zijn reacties. Het gaat er uiteindelijk om dat de hond er plezier in heeft en er harmonie in de groep heerst. Als een nieuwe hond het erg spannend vindt in de groep, is er binnen de omheinde speelweide een aparte, kleinere omheining waar de nieuwkomer gelegenheid heeft om aan de roedel te wennen. Op die manier kan je hond heel geleidelijk wennen.

Je moet er rekening mee houden dat je hond niet na één keer direct helemaal gewend is. Dat heeft meer tijd nodig. Maar al gauw zal hij/zij door hebben dat het heel leuk is om met de bus mee te gaan en dat het heel fijn is op de speelweide. Voor je het weet, heeft je hond precies door wanneer het tijd is voor een uitje en staat hij kwispelend te wachten op de uitlaatservice bus!